В ДФСГ „Интелект“ естествено си избраха бизнес темата

„Как да направим икономиката след КОВИД кризата по-зелена, по-дигитална и по-ефективна?“. Това беше една от четирите теми за Световното кафене по проекта в ДФСГ „Интелект“. Мисията на елитната плевенска гимназия е подготовка на висококвалифицирани и конкуретоспособни кадри за сферата на икономиката, финансите и администрацията, посредством мотивиран екип професионалисти и в сътрудничество с бизнеса.
Останалите теми, които избраха за това предизвикателство, са: Как може да се повиши здравната култура на населението и конкретно процентът на ваксиниране?; Как да се преборим с фалшивите новини и със страха? и Може ли неправителственият сектор да окаже по-голяма помощ на обществото при криза и как?
За възпитаниците на ДФСГ „Интелект“ – училище посланик на Евопейския парламент европейската тематика е добре позната. Оказа се, че в училището е прилаган и методът на „кафенето“. Но не всички участници в обсъжданията на 26 октомври имаха опит. И въпреки това, както и независимо от разликата във възрастта – учениците бяха от 9 и от 11 клас, всички се справиха на ниво.

Оригинален беше подходът им и в представянето на резултатите. Редом с „домакина“ на всяка от четирите маси на финала, пред флипчарта с илюстративния материал се изправи и по един асистент, който допълваше разказа.

Главен „диригент“ в организацията и синхрона за събитието беше заместник-директорът на гимназията, Михаела Камбурова. Петима доброволци подпомагаха провеждането му. В поготовката както винаги досега в съвместната ни работа се включиха преподавателите Севинч Алиева и Йоана Лазарова.

bg_BGБългарски