Ниво и увереност показаха в „кафенето“ от ПГЕХТ

Екипът и възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии (ПГЕХТ) „Проф. Асен Златаров“ се присъединиха последни към предизвикателството „Световно кафене“ по проект Care On. И го направиха с „летящ старт“ – бързо, точно и без уговорки. Голяма заслуга за това има заместник-директорът Анелия Атанасова.
Добре обзаведената и модерна конферентна зала на гимназията за пореден път стана място за тази интересна проява.

Отборите, подготвени от преподавателите Цветелина Карлукова и Аксения Кръстева, оказа се, са преминали през промени заради много болни и други непредвидени обстоятелства. Но нищо не повлия на работата и настроението им.
И тук почти всички 16 участници бяха момчета.
Разпределени на четири маси, те разсъждаваха и спориха по темите: Какви методи са необходими, за да се повиши доверието в лекарите и учените?; Смятате ли, че ако помагате на другите в криза, вие помагате и на себе си? Притежавате ли умения за поддържане на психичното здраве? Избройте няколко съвета; Как да направим икономиката след Ковид кризата по-зелена, по-дигитална и по-ефективна?; и най-обсъжданата във всички участвали училища Как да се преборим с фалшивите новини и със страха?

bg_BGБългарски