Отлична работа в екип показаха в Професионалната гимназия по механоелектротехника

Както в предишни общи дейности и събития, и при провеждането на Световно кафене по Проект „Да управляваме COVID кризата с грижа, разум, ценности, единство, солидарност“ в Професионалната гимназия по механоелектротехника
(ПГМЕТ) – Плевен всичко мина по вода. А може да се каже и по слънце – сякаш всеки път времето е благосклонно или може би когато добри приятели ни канят в най-слънчевата стая на втория етаж в гимназията.

Мъжките отбори от XI а и XI б клас, с открояващото се участие на две млади дами – Теодора и Севделина, бързо се ориентираха в идеята на занятието и заеха местата си по масите. Те работиха над следните 4 теми: Какво трябва да се промени и подобри в бъдеще в дигиталното обучение в училище и в онлайн обучението?; Какви методи са необходими, за да се повиши доверието в лекарите и учените? Как да се преборим с фалшивите новини и със страха? и Може ли неправителственият сектор да окаже по-голяма помощ на обществото при криза и как?
Младежите демонстрираха информираност, находчивост и зрялост. С изненада разбраха, че трябва да сменят масите и съответно темите на всеки 10 минути и че така всеки „отбор“ започва да работи по една проблематика, но завършва с друга. Това не ги притесни, защото демонстрираха приятелство помежду си и отлично работиха като екипи. Интересно беше съчетаването на научен подход с артистичност при оформянето на таблата, илюстриращи техните разсъждения и предложения. Точно такова беше и представянето на изводите от четиримата отговорници на маси.
Екипът от преподаватели този път беше изцяло дамски, в лицето на директора на ПГМЕТ, инж. Цветелина Стойчева и преподавателите Наташа Басарова и Първолета Петкова.
Уверено и с усмивка си пожелахме „До нови срещи“.

bg_BGБългарски